May
17

Realment necessitem una assegurança de responsabilitat civil d'administradors i directius? - Ribas Àlvarez

La regularització actual de les Societats Mercantils és especialment molt exigent amb els administradors i directius de les empreses. El nou marc normatiu en responsabilitat civil i penal ha quedat estrictament regulat: Llei de Societats de Capital i Llei Orgànica 1/2015 del Codi Penal.

Les decisions que els administradors, directius i consellers han d’adoptar són cada vegada més complexes i la normativa estableix una responsabilitat solidària per a tots aquells que participen en una decisió.

Davant d’aquesta situació, recomanem la contractació d’una assegurança de responsabilitat.

A qui va dirigida aquesta assegurança?

Aquesta assegurança va dirigida a directius, administradors d’empreses i grups empresarials.

Quin objectiu té aquesta assegurança?

Protegir el patrimoni personal dels consellers, administradors i altres directius enfront reclamacions de tercers (accionistes, creditors, empleats, clients, etc.) per faltes, errades o negligències comeses en la gestió empresarial, i com a novetat, tenim l’última sentència de data 29 de gener de 2019 del Tribunal Suprem que ha condemnat a una companyia asseguradora reticent a pagar, a fer front als deutes tributaris contrets pels administradors d’una societat.

Qui pot reclamar?

Accionistes: Per inexactitud d’informació facilitada, incompliment d’obligacions, per ús privilegiat d’informació, per errades en processos de fusions o adquisicions, per mala situació financera de l’empresa, volatilitat de les accions, per inversions improductives, etc.

Empleats: Per discriminació, per processos de regulació de llocs de treball, incompliment de contractes, acomiadaments improcedents, assetjament laboral, per negativa injustificada a la promoció o contractació, etc.

Creditors: Per ruptura de contractes, incompliment de pagaments, etc.

Competidors: Per violació de pràctiques de mercat, per violació de patents i drets, per competència deslleial, etc.

Organismes administratius: Per pràctiques d’ocupació, per infraccions tributàries, infraccions administratives, etc.

Compradors: Per inexactitud, falsedat d’informació, etc.

En el cas que estiguin interessats en informació addicional, no dubtin posar-se en contacte amb nosaltres al telèfon 972 201 014, àrea de Corredoria d’Assegurances.

 

Publicat per Francesc Anton Vives 

Assessor d’Assegurances

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!