May
17

Novetats en la presentació dels comptes anuals al registre mercantil - Ribas Àlvarez

L’Ordre del Ministeri de Justícia JUS/319/2018 del passat 27 de març aprovava, amb efectes immediats, el nous models de Comptes Anuals. Aquests nous models són obligatoris per a tots els exercicis iniciats el dia 1 de gener de 2017 o amb posterioritat a aquesta data.

La principal novetat en el nou model és la inclusió de la informació del TITULAR REAL de les societats. Es considera Titular Real a aquella persona física que, de manera directa o indirecta, ostenti més del 25% de la propietat d’una societat. La titularitat de manera indirecta s’instrumenta per mitjà d’una entitat que posseeixi les accions d’una altra.

Si una societat no té cap soci que, de manera directa o indirecta posseeixi més del 25% de les accions, també haurà de presentar el document explicant que no es així i informant de la totalitat dels administradors, que seran responsables d’aquesta informació.

A més, a part d’informar dels últims Titulars Reals, també s’haurà de informar de les societats interposades que permeten la titularitat indirecta.

La informació es recull en tots els tipus de model de Comptes Anuals: abreujats, normals i PIMES, de tal manera que totes les entitats que tinguin l’obligació de registrar els comptes en el Registre Mercantil tenen l’obligació de presentar aquesta informació. La informació només s’haurà de presentar per a aquest exercici, no havent-se de repetir en exercicis posteriors a menys que hi hagi canvis de titulars.

Aquesta nova obligació té el seu origen en la Directiva de la Unió Europea 2015/849 per a la prevenció del blanqueig de capitals. Aquesta normativa obliga als estats membres de la Unió Europea a recollir la informació de la titularitat de les societats en un registre públic (data límit principis de 2019).

Per a qualsevol dubte o aclariment sobre aquest assumpte, us podeu posar en contacte amb el vostre assessor.

<p style=”color: #d31c1e;”>Publicat per Jordi Bonmatí i Roure – Assessor Fiscal i Advocat</p>

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!